mediation

Wat is Mediation?

Mediation is het oplossen van uw conflict onder begeleiding van een neutrale onafhankelijke bemiddelaar. De mediator helpt partijen bij het vinden van hun eigen oplossing voor hun conflict. U houdt daarbij het heft in eigen hand.

 

Mediation bij Incompany Mediation

Bij de start bepalen de mediationpartijen welk probleem zij in de mediation wensen te bespreken. Onder begeleiding van de mediator werkt u toe naar een haalbare en optimale oplossing voor beide partijen. Alle voor u belangrijke aspecten kunnen daarbij aan de orde komen. De mediator zal daarbij het proces sturen met behoud van de autonomie van partijen.

 

Mediation heeft oog voor alle belangen
Dus ook voor het belang van de onderlinge relaties. Om goed en afgewogen te kunnen beslissen is onderling vertrouwen en duidelijkheid over elkaars belangen essentieel. In mediation staat vertrouwelijkheid centraal. Op deze manier kunt u in alle openheid relevante kwesties en mogelijke oplossingen bespreken.

 

Deelname aan mediation is vrijwillig

U bepaalt wat er ter sprake komt in mediation. En u bepaalt of uw deelname zinvol blijft of dat u stopt. Uw deelname is echter niet vrijblijvend. Alle partijen verplichten zich actief in te zetten om tot een oplossing te komen.

 

Mediation bespaart u kosten

Mediation is vaak goedkoper en sneller dan een arbitrage of juridische procedure. Mediation kan ook plaatsvinden als er al een juridische procedure is aangespannen. Tijdens de mediation wordt de procedure geschorst. Bij afsluiting wordt tevens besloten of en hoe de procedure wordt vervolgd.

Interne mediation & Mediationpool

Hoe eerder in een conflict wordt geïntervenieerd, hoe beter en sneller een conflict kan worden opgelost. Conflictvaardige organisaties en organisaties die staan voor een menselijke bedrijfscultuur, kiezen vaak voor een pool van mediators die snel kunnen worden ingeschakeld bij dreigende of beginnende conflicten. Bij voorkeur zijn dit eigen medewerkers die mediation als neventaak vervullen.

 

Altijd een mediator achter de hand hebben

Incompany Mediation kan deze pool coördineren en aanvullen zodat adequaat op mediationaanvragen invulling gegeven kan worden. Incompany Mediation zorgt voor voldoende capaciteit in de pool door samenwerking met andere organisaties met interne mediators en door invulling van de mediatorrol door Incompany Mediation zelf. In eerste instantie wordt de mediatorrol door een interne mediator ingevuld. Incompany Mediation zorgt voor borging van de kwaliteit van de mediators.

Incompany Mediation

Irenelaan 6

1862 EB Bergen NH

06 506 545 08

info@incompanymediation.nl
 

KvK 75430983
BTW NL001531549B26
IBAN NL11 TRIO 0379 7099 29

sitemap

​voor wie

wat doen we

-onderzoek en advies

-groeien

-implementeren

-begeleiden

-trainen

-loket

-mediation

wie zijn we

actueel

privacyverklaring

connect

  • LinkedIn - Incompany Mediation